Изречена мерка јавна опомена на операторот Скупи Кабле

image_pdfimage_print

Скопје, 10 мај 2022г.  – Советот на Агенцијата на 17-та седница одржана на 9 мај 2022 година, врз основа на констатации од извршен надзор каде е утврдено непочитување на обврската за регистрација на програмските сервиси кои Скупи Кабле го реемитувал за своите корисници, донесе Решение за јавно опоменување и за исклучување на реемитувањето на спорниот ТВ канал.

Мерката јавна опомена е достапна на линкот:

Скупи Кабле – (член 141 од ЗААВМУ) – 10.05.2022Accessibility

Accessibility