Редовен програмски надзор врз операторот Спајдер-Нет

image_pdfimage_print

Скопје – 13 мај 2022г. – За обврската на операторите на ЈЕКМ во програмскиот пакет којшто го реемитуваат задолжително и бесплатно да ги обезбедат програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, како и за обврските за регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат, извршен е редовен програмски надзор врз операторот  Спајдер-Нет од Гевгелија.

При надзорите не се констатирани прекршувања.

Извештаите се достапни на следните линкови:

Спајдер-Нет – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 12.05.2022

Спајдер-Нет – (член 64 став 2, член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 12.05.2022Accessibility

Accessibility