Извршен вонреден административен надзор врз 108 радиодифузери

image_pdfimage_print

Скопје, 17 мај 2022г. –  Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши вонреден административен надзор врз работата на сите 108 радиодифузери за да костатира дали некој од радиодифузерите извршил промена на сопственичката структура без претходно да ја извести Агенциајата и пред истата да биде одобрена од страна на Агенцијата.

 

Со извршениот надзор е констатирано дека сите 108 радиодифузери постапиле согласно законската обврска.

Извештајот од вонредниот надзор може да се преземе на следниот линк.Accessibility

Accessibility