Контролен програмски надзор врз ТВ Канал 5 и ТВ Сител

image_pdfimage_print

Скопје, 17 мај 2022г. – Со цел да се утврди дали е постапено по мерката јавна опомена упатена за обврската учество во реклами и телешопинг на одредени лица, Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз ТВ Канал 5 од Скопје и ТВ Сител од Скопје.

Надзорот покажа дека радиодифузерите постапиле согласно законската обврска.

 Извештаите се достапни на следните линкови:

ТВ Канал 5 – (член 101 од ЗААВМУ) – 16.05.2022

ТВ Сител – (член 101 од ЗААВМУ) – 16.05.2022Accessibility

Accessibility