Контролен административен надзор врз ТВ Гурра

image_pdfimage_print

Скопје, 20 мај 2022г. –  Агенцијата изврши контролен административен надзор врз ТВ Гурра за да утврди дали радиодифузерот постапил по Решението за преземање меркa јавна опомена, упатена заради необезбедување на информациите кои треба да им се достапни на корисисниците.

При надзорот е констатирано дека ТВ Гурра на програмата емитувана на 9 мај 2022 година не ги обезбеди информациите што треба да им се направат достапни на корисниците.

Извештајот е достапен на следниот линк:

ТВ Гурра – (член 51 став 1 од ЗААВМУ) – 20.05.2022Accessibility

Accessibility