Редовен програмски надзор врз давателите на АВМУ по барање Македонски Телеком и Свод Мастер

image_pdfimage_print

Скопје, 02 јуни 2022 – За обврските коишто се однесуваат на пренесување на кинематографски дела, заштита на малолетните лица и промоција на производство и пристап до европски дела, извршен е редовен програмски надзор врз  давателите на АВМУ по барање Македонски Телеком и Свод Мастер.

Со извршениот програмски надзор не се констатирани прекршувања.

Извештаите се достапни на следните линкови:

Македонски Телеком – (член 49, член 50 и член 60 од ЗААВМУ) – 02.06.2022

Свод Мастер (член 49, член 50 и член 60 од ЗААВМУ) – 02.06.2022Accessibility

Accessibility