Контролен програмски надзор врз ТВ 24 Вести и ТВ Сител

image_pdfimage_print

Скопје, 06 јуни 2022г. – Со цел да се утврди дали е постапено по мерката јавна опомена упатена за обврската пласирање производи, Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз ТВ 24 Вести од Штип и ТВ Сител од Скопје.

Надзорот покажа дека радиодифузерите постапиле согласно законската обврска.

 Извештаите се достапни на следните линкови:

ТВ 24 Вести – (член 55 од ЗААВМУ) – 03.06.2022

ТВ Сител – (член 55 став 5 од ЗААВМУ) – 03.06.2022Accessibility

Accessibility