Редовен програмски надзор врз операторот Тотал ТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 8 јуни 2022г. – За обврската на операторите на ЈЕКМ во програмскиот пакет којшто го реемитуваат задолжително и бесплатно да ги обезбедат програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис извршен е редовен програмски надзор врз операторот Тотал ТВ од Скопје.

Со надзорот e констатирано дека овој оператор во својот програмски пакет ги нема обезбедено програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис „МРТ 2“, „МРТ 3“, „МРТ 4“ и „МРТ 5“, што е спротивно на член 143 став 3 од ЗААВМУ.

Извештајот е достапен на следниот линк:

Тотал ТВ – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 08.06.2022Accessibility

Accessibility