Мерка јавна опомена за А1 Македонија и Тотал ТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 15 јуни 2022 г. На 23-та седница одржана на 14 јуни 2022 година, Советот на Агенцијата изрече мерка јавна опомена на операторите А1 Македонија и Тотал ТВ.

Мерка јавна опомена на А1 Македонија и беше изречена заради реемитување на програмски сервиси кои не се опфатени со потврдата за регистрација на програмски сервиси издадена од Агенцијата.

За Тотал ТВ јавна опомена е изречена заради тоа што во својот програмски пакет ги нема обезбедено програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис „МРТ 2“, “МРТ 3“, „МРТ 4“ и „МРТ 5“.

Мерките јавна опомена се достапни на линковите:

А1 Македонија – (член 141 од ЗААВМУ) – 14.06.2022

Тотал ТВ – (143 став 3 од ЗААВМУ) – 14.06.2022Accessibility

Accessibility