Редовен програмски надзор врз операторите Мтел и Тотал ТВ

image_pdfimage_print

Скопје – 15 јуни 2022г. – За обврската на операторите на ЈЕКМ во програмскиот пакет којшто го реемитуваат задолжително и бесплатно да ги обезбедат програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, како и за обврските за регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат, извршен е редовен програмски надзор врз операторите Мтел и Тотал ТВ.

При надзорот не се констатирани прекршувања на обврските од ЗААВМУ.

Извештаите се достапни наследните линкови:

Тотал ТВ – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 15.06.2022

Мтел – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 15.06.2022

Мтел – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 15.06.2022Accessibility

Accessibility