Вонреден административен надзор по службена должност врз РА Лав

image_pdfimage_print

Скопје, 16 јуни 2022г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги по службена должност изврши вонреден административен надзор  врз Радио Лав од Охрид.

Со вонредниот администртативен надзор е констатирано дека Радио Лав, престанало со емитување на радио програмскиот сервис повеќе од 30 дена порадии, технички, финансиски или други причини, што претставува основ за одземање на дозволата за радио емитување, согласно член 82 став 1 алинеја 2 од ЗААВМУ.

Извештајот е достапен на следниот линк:

 РА Лав – (член 82 став 1 алинеја 2 од ЗААВМУ) – 16.06.2022Accessibility

Accessibility