Редовен административен надзор врз 18 издавачи на печатени медиуми

image_pdfimage_print

Скопје, 16 јуни 2022г. – Агенцијата спроведе редовен административен надзор врз Репро Принт издавач на „Нова Македонија“, Слободен Печат издавач на „Слободен Печат“, Вечер Прес издавач на „Вечер“, Коха Продуцтион издавач на „Коха“, Каптал Медиа Груп издавач на „Капитал“, Медиа Плус Фокус издавач на „Фокус“, Медиа Прес ВМ издавач на „Битолски Весник“, Јени балкан издавач на „Бахче”, АТВ Медиа Компани издавач на „Лајм“, Еуро-Мак Компани издавач на „Економија и Бизнис“,  Антиќ медиа издавач на „Портрет”, Медиум Боја 43 издавач на „Штипски Глас“, Колор медиа плус издавач на „Убавина и здравје” и „Руски доктор”, Биро Прес издавач на „Порта 3“,  Визиони М издавач на „Шења“, Зенит Прес Плус издавач на „Зенит“, Паблик „Лице в лице“ и Кликер маркетинг издавач на „Instore” со цел да констатира дали истите објавиле податоци за назив и адреса на седиштето и уредништвото на печатениот медиум, податоци за одговорното лице, уредниците, печатницата, датум на печатење или препечатување и број на печатени примероци, согласно обврската од Законот за медиуми.

Со надзорот е констатирано дека печатените медиуми опфатени со надзорот ја исполниле оваа обврска.

Извештајот е достапен на линкот:

Општ извештај –  (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 16.06.2022Accessibility

Accessibility