Контролен програмски и административен надзор врз ТВ Алсат-М и Г-ТВ Телевизија

image_pdfimage_print

Скопје, 24 јуни 2022 година – Агенцијата изврши контролен административен надзор врз ТВ Алсат-М за обврската за објава на импресум и контролен програмски надзор врз Г-ТВ Телевизија од Гостивар за обврската за употрeба на јазикот во програмата за да утврди дали радиодифузерите постапиле по упатените Решенија за преземање меркa јавна опомена.

Надзорите покажаа дека радиодифузерите во целост постапиле по мерките јавна опомена.

Извештаите се достапни на следните линкови:

ТВ Алсат-М (член 14 од Законот за медиуми) – 24.06.2022

Г-ТВ Телевизија – (член 64 став 1 од ЗААВМУ) – 24.06.2022Accessibility

Accessibility