Вонреден административен надзор врз издавачот на печатениот медиум Емитер

image_pdfimage_print

Скопје, 6 јули 2022г. – Агенцијата спроведе вонреден административен надзор врз Друштвото за развој на научно-техничка култура ЕМИТЕР од Скопје издавач на „Емитер“ со цел да констатира дали истиот објавил податоци за назив и адреса на седиштето и уредништвото на печатениот медиум, податоци за одговорното лице, уредниците, печатницата, датум на печатење или препечатување и број на печатени примероци, согласно обврската од Законот за медиуми.

Со надзорот на изданието бр.204 од 6 јули 2022 година на „Емитер“ е констатирано дека во целост е исполнета законската обврска.

Извештајот е достапен на линкот:

Емитер – (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 06.07.2022Accessibility

Accessibility