Вонреден програмски надзор врз операторот Алтра – Сат 2000

image_pdfimage_print

Скопје, 6 јули 2022г. – Врз операторот Алтра – Сат 2000 од Охрид, извршен е вонреден програмски надзор за да се утврди дали операторот реемитува програмски сервиси на радиодифузери од други држави врз основа на регулирани авторски права.

Со надзорот е констатирано дека операторот кој  врши дејност на територијата на општина Охрид, за своите корисници ги реемитува програмските сервиси “Discovery”, “Eurosport 1” и “Eurosport 2” за кои нема регулирани авторски права согласно Законот за авторското право и сродните права.

Извештајот е достапен на следниот линк:

Алтра-Сат 2000 – (член 143 став 2 од ЗААВМУ) – 06.07.2022Accessibility

Accessibility