Мерка јавна опомена за операторот Алтра – Сат 2000

image_pdfimage_print

Скопје, 11 јули 2022г. – На 26-та седница одржана на 08 јули 2022 година, Советот на Агенцијата изрече мерка јавна опомена на операторот Алтра-Сат 2000 од Охрид  поради реемитување на програмските сервиси “Discovery”, “Eurosport 1” и “Eurosport 2” за кои нема регулирани авторски права согласно Законот за авторското право и сродните права.

Мерката јавна опомена е достапна на линкот:

Алтра-Сат 2000 – (член 143 став 2 од ЗААВМУ) – 11.07.2022Accessibility

Accessibility