Контролен програмски надзор врз операторот Алтра Сат 2000

image_pdfimage_print

Скопје, 22 јули 2022 – Врз операторот на јавна електронска комуникациска мрежа Алтра Сат 2000 од Охрид, Агенцијата изврши контролен програмски надзор за да утврди дали е постапено по претходно изречената мерка јавна опомена, упатена заради реемитување на програмски сервиси без регулирани авторски и сродни права.

Надзорот покажа дека операторот во целост постапил по претходно изречената мерка.

Извештајот од контролниот програмски надзор е достапен на следниот линк:

Алтра Сат 2000 – (член 143 став 2 од ЗААВМУ) – 22.07.2022Accessibility

Accessibility