Контролен програмски надзор врз ТВ Канал 5

image_pdfimage_print

Скопје, 28 јули 2022г. – Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз ТВ Канал 5 за да утврди дали радиодифузерот постапил по Решението за преземање меркa јавна опомена, упатенo заради непочитување на обврската за пласирање производи. Надзорот покажа дека радиодифузерот постапил согласно законската обврска.


Извештајот од надзорот е достапен на следниот линк:

ТВ Канал 5 – (член 55 ставови 6 и 7 од ЗААВМУ) – 28.07.2022Accessibility

Accessibility