Редовен програмски надзор врз операторите Кабел, Комбо 2003 и Скрембл

image_pdfimage_print

Скопје, 28 јули 2022 – Врз операторите Кабел од Струмица, Комбо 2003 од Куманово и Скрембл од Ново Село извршен е редовен програмски надзор за правилата за титлување, регистрација на програмските сервиси во Агенцијата и обврската на операторите на ЈЕКМ во програмскиот пакет којшто го реемитуваат задолжително и бесплатно да ги обезбедат програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис. При надзорите не беа констатирани прекршувања.

Извештаите од надзорите се достапни на линковите:

Кабел – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 28.07.2022

Кабел – (члeн 143 став 3 од ЗААВМУ) – 28.07.2022

Комбо 2003 – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 28.07.2022

Комбо 2003 – (члeн 143 став 3 од ЗААВМУ) – 28.07.2022

Скрембл – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 28.07.2022

Скрембл – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 28.07.2022Accessibility

Accessibility