Изречени две мерки јавна опомена за ТВ Стар

image_pdfimage_print

Скопје, 9.08.2022 – Советот на Агенцијата на 30-та седница одржана на 8 август 2022 година,  изрече две мерки јавни опомени на ТРД ТВ-СТАР ДОО Штип. Едната јавна опомена е изречена заради емитувани изјави на гостин од Србија, изворно на српски јазик, без превод на македонски јазик во рамки на документарната програма „Заборавени“, посветена на селото Вратница (прв дел).

Втората мерка јавна опомена е изречена заради неемитување најмалку 30% програма изворно создадена како македонски аудиовизуелни дела на програмата на телевизијата.

Изречените мерки се достапни на линковите:

ТВ Стар (член 64 став 1 од ЗААВМУ) – 8.08.2022

ТВ Стар (член 92 став 1 од ЗААВМУ) – 8.08.2022Accessibility

Accessibility