Редовен програмски надзор врз операторите Алтра Сат 2000, Инфел КТВ и Роби

image_pdfimage_print

Скопје, 10 август 2022 – Врз операторите Алтра Сат 2000, Инфел КТВ и Роби извршен е редовен програмски надзор за правилата за титлување, регистрација на програмските сервиси во Агенцијата и обврската на операторите на ЈЕКМ во програмскиот пакет којшто го реемитуваат задолжително и бесплатно да ги обезбедат програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис.

При надзорите не се констатирани прекршувања.

 Извештаите од надзорите се достапни на линковите:

Алтра Сат 2000 – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 10.08.2022

Инфел КТВ – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 10.08.2022

Роби – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 10.08.2022

Алтра Сат 2000 – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 10.08.2022

Инфел КТВ – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 10.08.2022

Роби – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 10.08.2022Accessibility

Accessibility