Редовен програмски надзор врз операторите КДС Кабел Нет, МТЕЛ и Вива Нет

image_pdfimage_print
Скопје, 11 август 2022 – Врз операторите КДС Кабел Нет, МТЕЛ и Вива Нет извршен е редовен програмски надзор за правилата за титлување, регистрација на програмските сервиси во Агенцијата и обврската на операторите на ЈЕКМ во програмскиот пакет којшто го реемитуваат задолжително и бесплатно да ги обезбедат програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис.

Кај операторите МТЕЛ и Вива Нет е констатирано реемитување на програмски сервиси кои што не се опфатени со потврдите за регистрација во Агенцијата.

Извештаите од надзорите се достапни на линковите:

КДС Кабел Нет – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 10.08.2022

КДС Кабел Нет – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 10.08.2022

МТЕЛ – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 10.08.2022

МТЕЛ – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 10.08.2022 

Вива Нет – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 10.08.2022

Вива Нет – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 10.08.2022 Accessibility

Accessibility