Контролен административен надзор врз радио Плус Форте

image_pdfimage_print

Скопје, 15 август 2022 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши контролен административен надзор врз радиото Плус Форте за да утврди дали радиодифузерот постапил по изречената мерка јавна опомена, упатена поради необјавување на податоците за сопственичка структура, уредништво и извори на финансирање во претходната година, по втор пат оваа година, односно најдоцна до 30 јуни 2022 година.

Надзорот покажа дека радиото ја исполнило законската обврска во целост.

Извештајот е достапен на следниот линк:

РА Плус Форте (член 15 став 3 од Законот за медиуми) – 15.08.2022Accessibility

Accessibility