Контролен програмски надзор врз операторот Вива Нет

image_pdfimage_print

Скопје, 24 август 2022 – Врз операторот на јавна електронска комуникациска Вива Нет од Берово, Агенцијата изврши контролен програмски надзор за да утврди дали е постапено по претходно изречената мерка јавна опомена, упатена заради реемитување на програмски сервиси кои не регистрирани во Агенцијата.

Надзорот покажа дека операторот во целост постапил по претходно изречената мерка.

Извештајот од контролниот програмски надзор е достапен на следниот линк:

Вива Нет (член 141 од ЗААВМУ) – 23.08.2022Accessibility

Accessibility