Изречени мерки јавна опомена за ТВ Шутел и ТВ Ирис

image_pdfimage_print

Скопје, 26 август 2022 – Советот на Агенцијата на 33-та седница одржана на 25 август 2022 година за ТВ Шутел од Скопје изрече четири мерки за јавна опомена поради прекршување на член 50 став 3, член 64 став 1, член 92 став 1 од ЗААВМУ и член 14 од Законот за медиуми. Поради непочитување на член 15 од Законот за медиуми, мерка јавна опомена е изречена и на ТВ Ирис од Штип.

 Изречените мерки се достапнни на следните линкови:

ТВ Ирис – (член 15 став 3 од ЗААВМУ) – 26.08.2022

ТВ Шутел – (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 26.08.2022

ТВ Шутел – (член 14 од Законот за медиуми) – 26.08.2022

ТВ Шутел – (член 92 став 1 од ЗААВМУ) – 26.08.2022

ТВ Шутел – (член 64 став 1 од ЗААВМУ) – 26.08.2022Accessibility

Accessibility