Изречени мерки јавна опомена за ТВ Шутел и ТВ Сонце

image_pdfimage_print

Скопје, 07 септември 2022 година – Советот на Агенцијата на 34-та седница, одржана на 06 септември 2022 година  изрече две мерки за јавна опомена, од кои една за ТВ Шутел за необјавување на сопствената програма податоци за сопственичката структура, одговорниот уредник/уредници и за изворите на финансирање во претходната година, додека втората за ТВ Сонце за емитување изворно на англиски јазик без да биде обезбеден превод на македонски јазик.

Изречените мерки се достапнни на следните линкови:

ТВ Шутел – (член 15 став 3 од Законот за медиуми) –  06.09.2022

ТВ Сонце – (член 64 став 1 од ЗААВМУ) – 06.09.2022Accessibility

Accessibility