Редовен програмски надзор врз давателите на АВМУ по барање Македонски Телеком и А1 Македонија

image_pdfimage_print

Скопје, 15 ноември 2022 – За обврските коишто се однесуваат на пренесување на кинематографски дела, заштита на малолетните лица и промоција на производство и пристап до европски дела, извршен е редовен програмски надзор врз давателите на АВМУ по барање Македонски Телеком и А1 Македонија.

Со извршениот програмски надзор не се констатирани прекршувања.

Извештаите се достапни на следниот линк:

Македонски Телеком – (член 49, член 50 и член 60 од ЗААВМУ) – 15.11.2022

А1 Македонија – (член 49, член 50 и член 60 од ЗААВМУ) – 15.11.2022Accessibility

Accessibility