Редовен програмски надзор врз операторот Тотал ТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 19 декември 2022 –  За обврската на операторите на ЈЕКМ во програмскиот пакет којшто го реемитуваат задолжително и бесплатно да ги обезбедат програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, како и за обврските за регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат, извршен е редовен програмски надзор врз операторот Тотал ТВ од Скопје.

Со спроведениот надзор констатирано е дека операторот Тотал ТВ во својот програмски пакет ги нема обезбедено програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис „МРТ2“, „МРТ 3“, „МРТ 4“ и „МРТ 5“.

Извештаите се достапни на следните линкови:

Тотал ТВ – (прекршување на член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 19.12.2022

Тотал ТВ – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 19.12.2022Accessibility

Accessibility