Редовен програмски надзор врз операторите Теленет Ком, Скрембл, Мултимедија Нетворк Л, Комбо 2003 и ИП Системс

Скопје, 7 февруари 2024 – Агенцијата изврши редовен програмски надзор врз операторите Теленет Ком, Скрембл, Мултимедија Нетворк Л, Комбо 2003 и ИП Системс за обврската во програмскиот пакет којшто го реемитуваат задолжително и бесплатно да ги обезбедат програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис.  При надзорот не се констатирани прекршувања.

Извештајот од надзор е достапен на линкот:

Извештај од надзор врз Теленет Ком, Скрембл, Мултимедија Нетворк Л, Комбо 2003 и ИП Системс – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) –  06.02.2024

 Accessibility

Accessibility