Вонреден програмски надзор врз операторите Каблекалл и Инфел-Ктв

Скопје, 14 јуни 2024г. – Врз операторите Каблекалл и Инфел-Ктв извршен е вонреден програмски надзор за да се утврди дали операторите на јавна електронска комуникациска мрежа ги реемитуваaт програмските сервиси од Пинк пакетот, за кои не се регулирани авторските права согласно Законот за авторското право и сродните права.

Со надзорот беше констатирано дека операторите не ги реемитувaат програмските сервиси од Пинк пакетот.

Извештаите се достапни на линковите:

Каблекалл – (член 141 од ЗААВМУ) – 13.06.2024

Инфел-Ктв – (член 141 од ЗААВМУ) – 13.06.2024Accessibility

Accessibility