Редовен административен надзор врз 8 издавачи на печатени медиуми

Скопје, 28 јуни 2024г. – Врз издавачите на печатени медиуми КАПИТАЛ МЕДИА ГРОУП издавач на „Капитал“, ЈЕНИ БАЛКАН издавач на „Бахче“, ЕУРО-МАК КОМПАНИ издавач на „Економија и бизнис“, КОЛОР МЕДИА ПЛУС издавач на „Убавина и здравје“, БИРО ПРЕС издавач на „Порта 3“, ВИЗИОНИ М издавач на „Шења“, ПАБЛИК издавач на „Лице в лице“ и КЛИКЕР МАРКЕТИНГ издавач на „InStore“, Агенцијата спроведе редовен административен надзор за обврските за објава на импресум, податоци за седиште, печатница, датум на печатење или препечатување и број на печатени примероци, обврски од Законот за медиуми.

Надзорот покажа дека печатените медиуми ги исполниле законските обврски.

Извештајот е достапен на линкот:

Општ извештај – (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 27.06.2024Accessibility

Accessibility