image_pdfimage_print

Изречени мерки јавна опомена за ТВ Алсат-М, ТВ Алфа, ТВ Канал 5, ТВ Телма и ТВ Нова

image_pdfimage_print

Скопје, 11 декември 2019 – Советот на Агенцијата на 45-та седница одржана на 6 декември, врз основа на констатации од извршени надзори каде е утврдено непочитување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Законот за медиуми, донесе  8 Решенија за изрекување на мерки јавна опомена

АВМУ ќе донира милион денари помош за Албанија

image_pdfimage_print

Скопје, 06.12.2019 – Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денеска донесе одлука за доделување финансиска помош во висина од еден милион денари – донација за санирање на последиците од земјотресот што на 26.11.2019 година го погоди градот Драч, Република Албанија

Редовен програмски надзор врз операторот ВИНСАТ КАБЕЛ

image_pdfimage_print

Скопје, 03.12.2019г. – Врз операторот ВИНСАТ КАБЕЛ од Виница, извршен е редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите кои ги реемитуваат операторите

Мерка јавна опомена за ТВ АЛСАТ-М

image_pdfimage_print

Скопје, 29.11.2019г. – Советот на Агенцијата на 44-та седница одржана на 28 ноември 2019 година, за прекршување на законската одредба емитување на програма од четврта категорија (16+)  во несоодветен временски период од деноноќието на ТВ АЛСАТ-М му изрече мерка јавна опомена

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility