Редовен административен надзор врз осум издавачи на печатени медиуми

image_pdfimage_print

Скопје, 24 октомври 2019 – За почитувањето на обврските за објава на импресум, извршен е редовен административен надзор врз осум издавачи на печатени медиуми.

Надзорот ги опфати печатените изданија на Скопско ехо, Зенит, Убавина и здравје, Портрет, М магазин, Авто плус, Економија и бизнис, Руски доктор, Home Style, Auto Fokus, Јени балкан и Бахче.

При надзорот обврската од Законот за медиуми  беше исполнета кај сите печатени медиуми.

Извештајот е достапен на линкот:

Општ извештај (член 14 став 1 од ЗМ) – 24.10.2019Accessibility

Accessibility