Вонреден програмски надзор врз операторот Вива Нет од Берово

image_pdfimage_print

Скопје, 25.10.2019 – За почитувањето на обврската за регистрација на програмските сервиси кои се реемитуваат на операторите, вонреден програмски надзор е извршен врз операторот Вива Нет од Берово.

При надзорот е констатирано дека на територијата на општините Берово и Пехчево, Вива Нет во својот програмски пакет го реемитува програмскиот сервис Viasat History, којшто не е регистриран во Агенцијата.

Извештајот е достапен на линкот:

Вива Нет (член 141 од ЗААВМУ) – 25.10.2019Accessibility

Accessibility