Редовен програмски надзор врз операторитe Македонски Телеком АД од Скопје, КАБЕЛ-Л-НЕТ од Струга и ТРАНШПЕД ТРЕЈД од Скопје

image_pdfimage_print

Скопје, 6 мај 2020г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен програмски надзор врз кабелските оператори Македонски Телеком АД од Скопје, КАБЕЛ-Л-НЕТ од Струга и ТРАНШПЕД ТРЕЈД од Скопје, за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите.

При надзорот не се констатирани прекршувања.

Извештаите се достапни на линковите:

Македонски Телеком АД – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 06.05.2020

КАБЕЛ-Л-НЕТ– (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 06.05.2020

ТРАНШПЕД ТРЕЈД– (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 06.05.2020Accessibility

Accessibility