Редовен програмски надзор врз РА Роса АБ, РА Зона М1, РА РФМ, ЕФ-ЕМ 90.3-Спортско Радио и РА Урбан ФМ

image_pdfimage_print

Скопје, 05.07.2021г. – Редовен програмски надзор за употреба на јазикот во програмите на радиодифузерите, емитување на доброволно пријавениот процент домашна музика и дневно емитување најмалку 18 часа програма на радио е извршен врз РА Роса АБ од Скопје, РА Зона М-1 од Скопје, РА РФМ од Скопје, ЕФ-ЕМ 90.3-Спортско Радио од Скопје и РА Урбан Фм од Скопје.

При надзорите не се констатирани прекршувања на одредбите на ЗААВМУ.

Извештаите од извршените надзори се достапни на линковите:

РА Роса АБ –  (член 64, член 80 ставови 7, 8 и 9 и член 90 од ЗААВМУ) – 05.07.2021

РА Зона М-1 –  (член 64, член 80 ставови 7, 8 и 9 и член 90 од ЗААВМУ) – 05.07.2021

РА РФМ –  (член 64, член 80 ставови 7, 8 и 9 и член 90 од ЗААВМУ) – 05.07.2021

ЕФ-ЕМ 90.3-Спортско Радио –  (член 64, член 80 ставови 7, 8 и 9 и член 90 од ЗААВМУ) – 05.07.2021

РА Урбан Фм –  (член 64, член 80 ставови 7, 8 и 9 и член 90 од ЗААВМУ) – 05.07.2021Accessibility

Accessibility