Изречена мерка јавна опомена на ТВ ГУРРА

image_pdfimage_print

Скопје, 04.03.2022г – Советот на Агенцијата на 8-та седница одржана на 3 март 2022 годинa врз основа на констатации од контролен административен надзор донесе решение за преземање мерка јавна опомена за ТВ Гурра од Кичево поради повредата од член 51 став 1 од ЗААВМУ, односно поради не обезбедување на информациите коишто треба да им се направат достапни на корисниците.

 Изречената мерка е достапна на следниот линк:

 ТВ Гурра – (член 51 став 1 од ЗААВМУ) – 04.03.2022Accessibility

Accessibility