Редовен програмски надзор врз операторот Антена АС КТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 20 мај 2022г. – За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз операторот Антена АС КТВ од Кичево.

Надзорот покажа дека операторот Антена АС КТВ на 20 мај 2022 година за своите корисници го реемитувал програмскиот сервис „Russia Today Documentary “ кој не е опфатен со потврдата за регистрација на програмски сервиси издадена од Агенцијата.

Извештајот е достапен на следниот линк:

Антена АС КТВ – (член 141 од ЗААВМУ) – 20.05.2022Accessibility

Accessibility