Контролен административен надзор врз ТВ 21-М

image_pdfimage_print

Скопје, 23 мај 2023 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши контролен административен надзор врз ТВ Компани 21-М за да утврди дали радиодифузерот постапил по изречената мерка јавна опомена, упатена поради необјавување на податоците за сопственичка структура, уредништво и извори на финансирање во претходната година, по прв пат оваа година, односно најдоцна до 31 март 2023 година.

Надзорот покажа дека радиодифузерот ја исполнил законската обврска во целост.

Извештајот е достапен на следниот линк:

ТВ Компани 21-М – (член 15 став 3 од Законот за медиуми) – 23.05.2023Accessibility

Accessibility