Редовен административен надзор врз 5 национални телевизии

image_pdfimage_print

Скопје, 25 мај 2023 – За законските обврски коишто се однесуваат на објава на импресум, информации коишто треба да се направат достапни до корисниците и обврските за идентификација на радиодифузер, редовен административен надзор е извршен врз телевизиите ТВ Алфа, ТВ Алсат-М, ТВ Канал 5, ТВ Телма и ТВ Сител.

При надзорите не се констатирани прекршувања на обврските од ЗААВМУ и Законот за медиуми.

Извештаите се достапни на следните линкови:

ТВ Алфа – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ ) – 23.05.2023

ТВ Алсат-М – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ ) – 23.05.2023

ТВ Канал 5 – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ ) – 23.05.2023

ТВ Телма – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ ) – 23.05.2023

ТВ Сител – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ ) – 23.05.2023Accessibility

Accessibility