СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ ДА НЕ СЕ КОРИСТАТ ЗА РЕКЛАМИРАЊЕ НА ВЛАСТА ВО МЕДИУМИТЕ

Скопје, 12 септември 2022г. – По информациите дека Град Скопје склучил договор вреден околу 5 милиони денари, за промоција на кампањи за посебни активности на Град Скопје преку маркетинг агенција, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги потсетува дека користењето буџетски средства за ваков вид активности на локалната власт е во спротивност со член 102 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.[…]

Хроника од 7-та седница

Скопје, 08.02.2019г. – На вчерашната седница, Советот на Агенцијата донесе нова Методологија за мониторинг на изборното медиумско претставување преку радио и телевизиските програмски сервиси за време на … […]

Хроника од 5-та сеница

Хроника од 5-та седница Скопје, 04.02.2019г. – На денешната седница, Советот на Агенцијата го прифати предлогот од директорот и донесе Насоки за доброволно пријавување на радијата за … […]Accessibility

Accessibility