Најава за прв јавен состанок на Агенцијата – 28.03.2018г. во живо на YouTube каналот на Агенцијата

When:
March 28, 2018 @ 1:00 pm – 2:30 pm
2018-03-28T13:00:00+02:00
2018-03-28T14:30:00+02:00

На 28 март 2018 година (среда) со почеток во 13 часот, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ќе го одржи првиот јавен состанок за 2018 година.

На настанот, покрај реализираните активности на Агенцијата за првиот квартал од оваа година, ќе бидат промовирани и публикациите кои ги издаде Агенцијата, а се однесуваат на родовите прашања во ТВ програмите – Збирна публикација годишни истражувања за третманот на родовите прашања и за начинот на претставување на жените и мажите на националните ТВ станици (2012 – 2016) и публикација за родот во телевизиските програми во 2017 година.

На состанокот ќе бидат презентирани и резултатите од истражувањето на мислењето на публиката за радио и ТВ програмите во Република Македонија.

Настанот ќе се одржи во просториите на Агенцијата, конференциска сала – втори кат.Accessibility

Accessibility