Отворени денови за посета на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

image_pdfimage_print

Од 22 октомври до 15 ноември 2019 година, во организација на Мрежата за медиумска писменост за прв пат во државава ќе се одржат Денови на медиумска писменост. Во текот на 4 седмици предвидени се триесетина работилници, дебати, вебинари, отворени денови и други настани фокусирани на различни аспекти од медиумската писменост.

31 октомври и 1 ноември 2019 година, ќе бидат отворени денови за посета на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги. Двата дена во одредени термини, граѓаните ќе имаат можност одблизу да се запознаат со надлежностите и секојдневното работење, како и проектите и активностите кои Агенцијата ги презема за подигнување на нивото на медиумската писменост во нашата земја.  Учеството на отворените денови може да се пријави на е-адресата j.ismaili@avmu.mk или на тел.02/3103 – 406

 

Термини за посета на 31 октомври 2019                        Термин за посета на 1 ноември 2019

   09:30 -10:30 и 11:00 – 12:00 часот                                                           11:00 – 12:00 часот

Програмата за Деновите на медиумска писменост 2019 е достапна на ЛИНКОТ.Accessibility

Accessibility