DEKLARAT PËR PUBLIK

image_pdfimage_print

Shkup, 26.09.2019 – Me shkas vendimin e Prokurorisë Themelore Publike për të ngritur aktapadi për zbulim të sekreteve zyrtare kundër Aleksandar Mitovskit nga portali “Infomax.mk, Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele thekson se publikimi i dokumenteve me informata me karakter të lartë publik është njëra nga detyrat thelbësore të mediave të lira dhe të pavarura për shkak se kjo mbikqyrje publike garanton përgjegjshmëri dhe transparencë të organeve politike dhe publike.

Mediumet gjatë kryerjes të punës së tyre patjetër e kanë që ti respektojnë standardet profesionale dhe etike, ndërsa institucionet duhet ta kenë parasysh se ngritja e padive kundër gazetarëve për publikimin e informateave,ndikon negativisht në aritjen e qëllimit të përbashkët – mbrojtjen e interesit publik.Accessibility

Accessibility