Nxënës të shkollave fillore dhe të mesme nga disa shkolla të Shkupit për vizitë në Agjenci

image_pdfimage_print

 Shkup, 1 nëntor 2019 – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele dje dhe sot organizoi ditë të hapura për vizitë të rregullatorit për mediume në kuadër të Ditëve të hapura për arsimim mediatik.

 Gjatë ditëve të hapura disa grupe nxënësish nga klasa e tetë dhe nëntë të shkollës fillore “Gce Delçev” dhe “Jan Amos Komenski” si dhe nxënës të shkollës së mesme Gjimnazi “Josip Broz Tito” nga Shkupi, treguan interes që nga afër të njihen me kopetencat dhe aktivitetet e Agjencisë të cilat ndërmeren për ngritjen e nivelit të arsimimit mediatik.

 Nxënësve, në mënyrë të lehtë dhe të kapshm me materiale video dhe materiale të shtypura të përshtatura për moshëne tyre u ishte prezantuar se si ti njohin dezinfomatat, informacionet keqbërese dhe të reme të cilat paraqiten në mediume të ndyshme dhe përmbajtje në internetit. Njëkohësisht patën mundësi që më thellësisht të njihen me arsimimin mediatik dhe mendimin kritik, të pasurohen me njohuri dhe tëfitojnë arsimim mediatik më të gjër jashtë arsimimit formal.Accessibility

Accessibility