HESHTJA ZGJEDHORE FILLON NGA E DIELA NË MESNATË

image_pdfimage_print

Shkup, 11 korrik 2020 – Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuale njofton radiodifuzerët se nga nesër pas mesnatës (13 korrik), deri në ora 21:00 e 15 korrikut, vlejnë rreguallat e heshtjes zgjedhore gjatë kohës së zgjedhjeve parlamentare të parakohsme 2020.

Gjatë kohës së heshtjes, mediat vazhdojnë të raportojë për procesin zgjedhor, por të gjitha format e përfaqësimit mediatik zgjedhor të pjesëmarrësve në fushatën zgjedhore pushojnë.

Sipas Kodit Zgjedhor, për shkeljen e heshtjes zgjedhore është miret parasysh çfardolloj informacione, fotografi, materiale audio dhe audiovizuele në lidhje me ose në të cilat pjesëmarrësit marrin pjesë në zgjedhje, çdo formë e raportimit të mediave që janë të hapura ose të fshehta në funksion të fushatës së dikujt dhe mund të të ndikojnë në vendimin e votuesve, të dhëna që zbulojnë identitetin e subjekteve politike dhe / ose individëve të përfshirë në incidente ose parregullsi në ditën e votimit; si dhe deklarata nga kandidatët në procesin zgjedhor, nga përfaqësuesit e partive politike dhe nga mbajtësit e funksioneve në organet qeveritare.Accessibility

Accessibility