Euroambasadori Dejvid Gir për vizitë pune në ASHMA

image_pdfimage_print

Shkup, 17 shkur 2021 – Drejtori i Agjencisë Dr. Zoran Trajçevski sot realizoi një takim pune me euroambasadorin e Unionit Europian në vend Dejvid Gir, ku u diskutua për më shumë çështje të ndyshme lidhur me kopetencat e Agjencisë.

Gjatë takimit në fokus ishte procesi aktual i ndryshimit të Kodit Zgjedhor, aktivitetet e Agjencisë të cilat dalin nga ligjet për mediume dhe planifikimi I kapaciteti për realizimin e të njejtave, planifikimi I reformave në media,   nevoja për harmonizimin e  legjislacionit të muzikës së brendshme  me Direktivën Evropiane për Shërbimet Mediatike Audio dhe Audiovizuele.

Në fund të takimit u konkludua se bashkëpunimi reciprok është i një rëndësie të jashtëzakonshme dhe se kjo praktikë duhet të vazhdohet në të ardhmen.Accessibility

Accessibility