DEKLARAT PËR PUBLIK

image_pdfimage_print

Shkup, 05 prill 2021– Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele e dënon incidentin e mbrëmshëm në të cilin një zyrtar i policisë nga MPB Veles e ka penguar gazetaren e poratil Duma.mk, Stefani Maneva, që ta kryej punën sajë.

Gazetarëve duhet që tu sigurohen kushte për punë profesionale, ndërsa gazetarët në asnjë moment nuk goxojnë të pengohen gjatë kryerjes së punës së tyre, sepse sicila ndërprerje e punës së tyre paraqet ndotje të lirisë për të informuar dhe është psolutisht e papranueshme.

Duke patur parasysh se vetëm mediat e lira çojnë drejt përparimit të proceseve demokratike, Agjencia, sikurse dhe deri më tani aplon që gazetarët të jenë të lirë dhe pa pengesa ta kryejnë detyrën e tyre shoqërore dhe profesionin përgjegjës.Accessibility

Accessibility