LAJMËRIM PUBLIK

image_pdfimage_print

Shkup, 17 gusht 2021 – Në kohën e protestës publike, të organizuar nga një grup qytetarësh të nxitur nga masat e reja për parandalimin e Koronavirusit, të cilat ishin mesazhe fyese dhe vulgare drejtuar gazetarëve, Agjencioni për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele theksoi se kjo marrëdhënie është një sulm i drejtpërdrejtë ndaj lirisë së medias dhe të drejtës së publikut për tu informuar.

Agjencioni dënon këto forma poshtërimi dhe fyerje verbale ndaj gazetarëv dhe apelon të respektohet dinjiteti i profesionit të gazetarit, si dhe dinjiteti personal i mediave profesionale.

Në të njëjtën kohë, ne theksojmë se sigurimi i kushteve për funksionimin e qetë të punonjësve të medias është parakusht i nevojshëm për lirinë e informacionit.Accessibility

Accessibility