Të hënën në mbrëmje do të përfundojë shpallja e rezultateve nga anketat

image_pdfimage_print

Shkup, 23tetor 2021 –Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele i kujton transmetuesit se rezultatet e sondazheve të opinionit publik në lidhje me Zgjedhjet Vendore2021,sipas Kodit zgjedhor mund të publikohen më së voni pesë ditë përpara datës së caktuar për mbajtjen e zgjedhjeve në raundin e dytë, gjegjësisht jo më vonë se 24 orë më 25 tetor 2021.

Gjatë shpalljes së rezultateve të sondazheve të opinionit publik në lidhje me pjesëmarrësit në procesin zgjedhor,mediat janë të detyruara të deklarojnë të dhëna për emrin e porositësit që e ka kërkuar dhe ka paguar ekzaminimin, institucioni që e ka kryer ekzaminimin,metodologjinë e aplikuar,madhësinë dhe strukturën e mostrës së ekzaminuar dhe periudhën në të cilën është kryer ekzaminimi.

Rezultatet e sondazheve të opinionit publik të kryera në ditën e zgjedhjeve nuk mund të publikohen para mbylljes së vendvotimeve.Accessibility

Accessibility